Picanha/Rump Cap/Staartstuk



-staartstuk
-olijfolie
-grof zeezout
-gemalen peperkorrels
-Todd's Dirt (optioneel)


Vetkant van de staartstuk ruitvormig insnijden,daarna insmeren met olijfolie en rubben met zout,peper en Todd's Dirt.
Roken en grillen tot de gewenste kern temperatuur...bij mij is dat rond de 53C.



Couscous



-couscous (Durum tarwe)
-bouillon (water werkt ook)
-champignons
-paprika
-rozijnen
-pijnboompitten
-pistachenoten
-aubergine
-bieslook (+ bloempje)
-sjalot
-Stroh rum (80% alc.)
-knoflook
-olijfolie
-limoensap
-zout
-peper
-Todd's Dirt (optioneel)

Rozijnen wellen in Stroh rum (24 uur ongeveer).
Champignons,paprika,aubergine,pijnboompitten,pista chenoten en rozijnen roken en/of grillen.
Schil van aubergine verwijderen.
Bouillon of water aan de kook brengen.
Couscous 5 minuten laten wellen in de boullion/water...afgedekt.
Omscheppen.
Bovenstaande ingredienten uit de lijst toevoegen (behalve het bieslook bloempje)...omscheppen...zout en peper gebruiken om op smaak te brengen.



Rabarbersaus


-rabarber
-tomaat
-sinaasappelsap
-Lea & Perrins
-apple cider vinigar
-honing of suiker
-cayennepeper
-rode vruchtjes
-Stroh rum (80% alc.)
-cayennepeper
-zwarte peper
-zout
-bietensap (voor de kleur,optioneel)



Rabarber roken totdat het een beetje zacht begint te worden.
Rabarber,rode vruchtjes,tomaat koken in sinaasappelsap met boter,veel suiker of honing en Stroh rum.
Blenderen en met de overige ingredienten van de bovenstaande lijst op smaak/kleur brengen.