zondag 27 mei 2012

TONY STONE LOW & SLOW


Het is alweer een tijdje geleden maar het voelt als gister dat we met bijna het voltallige team aanwezig waren voor de Tony Stone Low & Slow wedstrijd.  De Tony Stone Low & Slow is de eerste wedstrijd buiten Noord Amerika die erkend wordt door de Kansas City Barbecue Society (KCBS), ’s werelds grootste BBQ organisatie met meer dan 15.000 leden over de hele wereld! In een KCBS wedstrijd worden 4 gerechten bereid: Kip, Ribs, Pulled Pork en Brisket. Tijdens deze wedstrijd streden 19 teams uit de Verenigde Staten, Engeland,  Noorwegen, België en Nederland.
Op vrijdag was Hugo al aanwezig om een mooie plek te claimen (naast Byron van Bad Byron’s Butt Rub) en zijn tent voor True2BBQ op te zetten. Zaterdag kwamen alle andere Lowland Smokers en kon het feest echt goed beginnen! Onze meesterproever Dennys wilde zijn kennis en kunde verder uitbreiden en deed daarom mee aan de Jury cursus. Hugo en Jo vonden het nodig om de cooking class te volgen, geen idee waarom…..
Zoals altijd deden de Lowland Smokers alles rustig aan en kwamen in de middag dan ook tot de conclussie dat er geen ribs meer waren… Gelukkig heeft de organisatie, onder kundige leiding van Harry Havinga van BBQ Guru, dit netjes opgelost en kon ook bij ons de voorbereiding starten. Karel was verantwoordelijk voor de kip, Jo voor de Pulled Pork, Mathé voor de spareribs en Hugo voor de Brisket.
Na een nachtje met weinig slaap (de Pulled Pork en Brisket hebben ook ’s nachts aandacht nodig) werd het zondag tijd om de blind boxes voor de jury te maken (Mathé en Hugo hadden al een keer geoefend dus dit was voor hen), de gerechten af te maken en naar de Jury te brengen. En dan…… wachten….. Omdat je niet ziet wat andere teams hebben ingeleverd en ook geen tijd hebt om even rond te lopen (alle gerechten worden vrij snel na elkaar aan de Jury gepresenteerd) heb je ook geen idee wat anderen hebben gedaan, erg spannend.  Uiteindelijk zijn we op de 17de plek geëindigd (van 19 teams). Voor de Brisket hebben we zelfs nog een derde plek binnen weten te slepen!
Team Buttrub.com werd Grand Champion titel, Bunch of Swines werden Grand Reserve Champions en BBQ Schack UK werden derde. Het beste Nederlandse team was Het  Kookvuur, en zij mogen dan ook naar Jack Daniels Invitationals in Lynchburg, Tennessee.Geen opmerkingen:

Een reactie posten