zondag 27 februari 2011

Terugblik 2010 het Belgisch Kampioenschap te Genk

Door Spiffs:
De meesten van ons wonen niet in de buurt van Genk, daarom hadden we in Weert een huisje gehuurd om te overnachten. Vrijdagavond kwamen de mensen die lang moesten rijden bij mekaar in het huisje, en het was meteen gezellig, zo gezellig dat we rond een uur of 10 pas door hadden dat we nog niet gegeten hadden, dus even snel de WGA te voorschijn voor een paar mooie burgers van Phubar.


Zaterdag vroeg de wekker gezet en met 2 auto’s naar Genk gereden, daar waren de andere leden ook al, en werd ik al overrompeld door de grootte van het evenement, dit is iets wat ik nog nooit meegemaakt had. Snel alle spullen uitgeladen, en de tent ingericht.


Daarna was het tijd om het terrein te verkennen, en een indruk te krijgen hoe groot het evenement is, er waren 30 teams verdeeld over 2 grote pleinen. En sommige teams hadden er heel veel werk van gemaakt, er was namelijk ook een prijs te verdienen voor sfeer en uitstraling. De rest van de dag hebben we rond gekeken en andere vrienden bezocht die ook op het forum zitten. Tegen de avond werd het tijd om ons op te stellen voor de optocht, het was de bedoeling dat we ons als team gingen presenteren door in een optocht door de stad te lopen. Wat we niet wisten is dat de meeste teams er een hoop werk van gemaakt hadden, en wij, eh niet echt, we hadden onszelf meegenomen en dat was het.


Daarna hebben we rustig nog even nagepraat en zijn we terug gegaan naar ons huisje in Weert, 2 dappere teamleden zijn in de tent blijven slapen om zo ongenodigde gasten buiten te houden.

De volgende dag zijn we vroeg richting Genk vertrokken, dit was de grote dag, de dag waar we al die tijd naar uitgekeken hadden. Dit was ook de dag die door alle drukte, zo snel voorbij was, voor we het wisten was het voorbij en stonden we op het grote plein te wachten op de uitslagen.

Het evenement was als volgt ingedeeld, eerst moest het visgerecht ingeleverd worden , daarna het kipgerecht, vervolgens het varkensgerecht gevolgd door het rundgerecht en als laatste om 16:00 het dessert. Elk gerecht moest vanaf een bepaalde tijd tot 3 kwartier daarna, en als je te laat was, telde het gerecht niet mee voor de punten.

Het weer viel ook reuze mee, op een paar kleine buitjes in het begin en aan het eind na, was het heerlijk zonnig weer, dat was ook te merken want er zijn ongeveer 15000 bezoekers geweest, die overal konden kijken en proeven.
Uiteindelijk zijn we erg goed geslaagd, voor een onervaren amateur team .

Overall zijn we 23ste geworden


Visgerecht 27ste plaats


Kipgerecht 26ste plaats


Varkensgerecht 11de plaats


Rundgerecht 11de plaats


Dessert 15de plaatsAmbiance 22ste plaats

Ons doel was om te kijken of we nergens laatste mee zouden worden, en daar zijn we met alle gerechten super in geslaagd!

Dit was echt een geweldig weekend en zeker voor herhaling vatbaar

met dank aan alle fotografen van het bbqforum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten