dinsdag 21 mei 2013

Tony Stone low and slow KCBS sanctioned BBQ competitionNog lang niet bijgekomen van de shock (zal nog wel even duren) dan toch maar met een pilsje achter de PC gekropen om een verslag te schrijven van het weekend op de Tony Stone Low & Slow BBQ wedstrijd in Hoofddorp. De Lowland Smokers (waar ik zo trots op ben om erbij te horen) zijn gewoon GRAND CHAMPION en NEDERLANDS KAMPIOEN LOW & SLOW BBQ 2013!!!!


Zaterdag ochtend was de de Lowland Smoker crew (ditmaal bestaande uit Denys, Herbert, Annemieke, Frank, Marc en ikzelf(Hugo)) aangekomen. Na het opzetten en inrichten van de tent was het alweer tijd om in wedstrijd stemming te komen. Naast het ‘main event’ op zondag waren er op zaterdag namelijk ook nog 2 extra wedstrijden. Voor de ene wedstrijd moest een aardappelsalade en Baked Beans gemaakt worden en voor de ander een Burger en een Steak. Bij de eerste categorie vielen we zowaar in de prijzen, 2de plek met de aardappelsalade en Baked Beans van Herbert! Ons weekend was wat ons betreft al geslaagd! Bij de categorie Burger & Steak hadden we alleen een burger ingeleverd en geen steak. Het was ons niet duidelijk dat beide nodig was. Maar we hebben wel een hele lekkere burger ingeleverd voor de jury: de Pizza Burger van Frank. Dit was een echt staaltje Lowland Smoker combinatie werk, de burger was naar recept van Spiffs (Marc) en onze BBQ pizza expert Frank heeft hier een prachtige combinatie van gemaakt! Een link naar het recept zal snel gedeeld worden!


Daarna vol in de wedstrijd modus. De winnaar van deze wedstrijd krijgt immers een uitnodiging voor een van de meest prestigieuze BBQ wedstrijden in de VS: The Jack Daniels invitational only BBQ wedstrijd. De Brisket moest getrimmed en geïnjecteerd, evenals de varkenschouder. De kip werd voorbereid, de ribben ontvliesd en bijgesneden en onze boxes werden vast gemaakt, mede door onze trouwe ‘fans’. Nog super bedankt Rutger en Lotte!!!
Na alle voorbereidingen kon de varkensschouder op de UDS (Ugly Drum Smoker, een BBQ gemaakt van o.a. een olievat) en kon een deel van het team naar huis voor de nodige rust. Ik bleef bij de BBQ’s achter om deze gedurende de nacht te bewaken.
De volgende dag was het ‘go time’. Omstebeurt moesten de gerechten ingeleverd worden; Kip, Ribs, Pork en Brisket en daarna begint het lange wachten op de uitslag van de jury. Voor de categorieën Kip, Ribs en Pork eindigden we zowaar in de top 10 van een wedstrijd waar 32 nationale en internationale top teams aan meededen. Wij waren dik tevreden!
Daarop volgend was het tijd om de overall winnaar bekend te maken, alle scores van de 4 categorieën worden opgeteld en degene met het hoogst aantal punten wint, het is eigenlijk een heel simpel spelletjes. We hadden gehoopt ergens in de top 10 te eindigen maar toen de top 3 aangekondigd werd en onze naam niet genoemd was hadden we de hoop wel een beetje opgegeven. Des te groter was onze verbazing toen Harry Havinga de nummer 1 en daarmee Grand Champion opnoemde: de Lowland Smokers!!!!! Wij mogen naar Amerika!


Grote dank aan onze sponsoren Ecobrasa, Dammers houtskool, De BBQ Fabriek en True2BBQ. Ook een grote dank en veel complimenten aan de organisatie, de Amerikaanse KCBS delegatie en alle andere BBQ teams die dit weekend een onvergetelijk mooi weekend hebben gemaakt!

3 opmerkingen:

  1. Dat doosje heb ik bekeken... was wel een heeeel klein stukje brisket...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, rest was niet naar mijn zin. En omdat de KCBS Jury alleen mag jureren op wat er ligt hebben we het beste deel gestuurd. Normaliter vul ik de box zoveel mogelijk.

      Verwijderen