woensdag 18 mei 2011

Spiffs burgers

Niet alles hoeft ingewikkeld te zijn en veel tijd te kosten, hieronder 1 van mijn favoriete recepten, waar je me 's nachts voor wakker kan maken!

Spiffs burgers

Voor 4 hamburgers:

500 gram rundergehakt

1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel knoflook
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel worchestershire saus
1 eetlepel ketchup
1 fijngesnipperde rode ui


Meng alle ingredienten door mekaar, weeg het geheel en deel dat door 4, nu is het nog zaak om mooie gelijke burgers te krijgen, hiervoor heeft Noskos de redneck
hamburgerpers bedacht, deze werkt super, het is de deksel van een jodekoekenblik, daar leg je wat folie in tegen het plakken, je vult de deksel met gehakt en drukt dit met bv een bord of een tweede deksel goed aan. Laat de hamburger min een uurtje in de koelkast opstijven.


Maak je bbq klaar en zorg dat je een gedeelte in je bbq hebt waar geen kolen liggen, dus vul de bodem voor maximaal de helft met gloeiende briketten of houtskool, regel de bbq naar een temp van ongeveer 180-220C en grill de burgers boven de kolen voor ong 4 minuten met de deksel op de bbq. Dit kan best wat gaan roken, geen probleem, niet te veel spieken. Na ong 4 minuten draai je de burgers om met een brede spatel, met een smalle tang, heb je kans dat ze uit mekaar vallen.
Grill de andere kant ook nog voor ong 4 minuten, mocht het te hard gaan dan kan je de burgers verplaatsen naar het deel van het rooster waar geen briketten onder liggen.

Haal de burgers van de bbq, dek ze even af met alluminiumfolie, zodat ze niet te veel afkoelen en maak ondertussen de broodjes klaar.

Je zou er voor kunnen kiezen om de broodjes open te snijden en even mee te grillen op de bbq, let wel op, voor je het weet zijn ze zwart en je zou er voor kunnen kiezen om de laatste minuut een plakje cheddar kaas op de burger mee te laten smelten. Je kan het plakje kaas er ook later op leggen.

Eet smakelijk!

Hieronder nog wat dingen die je kan gebruiken om de boel te pimpen!1 opmerking: